Hanuman Chalisa Lyrics – हनुमान चालीसा लिरिक्स – हनुमान चालीसा के बोल

Hanuman Chalisa Lyrics  – Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi , Jai Hanuman Chalisa Lyrics के बारें में आज हम आपको अलग़ – अलग़ भाषा में विस्तार से बताएँगे। और आपको हनुमान चालीसा के बोल Hanuman Chalisa Lyrics Pdf भी इसी लेख में देंगे।

भजन: हनुमान चालीसा (जय हनुमान ज्ञान गुण सागर, जय कपिसा तिहुँ लोक उजागर) जो लोग पूरी श्रद्धा के साथ हनुमान चालीसा का नियमित रूप से जप करते हैं, उनके पास निश्चित रूप से बहुत अच्छा स्वास्थ्य और धन होगा। हनुमान चालीसा का जप किसी भी तरह की बीमारी या विपत्ति से छुटकारा दिलाएगा और किसी के जीवन में समृद्धि लाएगा।

एल्बम:- श्री हनुमान चालीसा – हनुमान अष्टक
ग्राफिक्स बाय:- संजीव सोनी
गायक:- हरिहरन
संगीतकार:- ललित सेन
लेखक:- पारंपरिक (तुलसी दास)
संगीत लेबल:- टी-सीरीज़

Hanuman Chalisa Lyrics

Hanuman Chalisa Lyrics – हनुमान चालीसा लिरिक्स

{ DOHA }

Shree Guru Charan Saroj Raj
Nij Man Mukur Sudhaari
Barnau Raghubar Bimal Jasu
Jo Dayaku Phal Chari.

Buddhiheen Tanu Janike
Sumirow Pavan Kumar
Bal Buddhi Vidya Dehu Mohi
Harahu Kales Bikaar.

{ CHAUPAI }

Jai Hanuman Gyan Gun Sagar
Jai Kapis Tihun Lok Ujaagar
Ramdoot Atulit Bal Dhamaa
Anjani Putra Pavansut Naamaa.

Mahaveer Bikram Bajrangi
Kumati Nivaar Sumati Ke Sangi
Kanchan Baran Biraaj
Subesaa Kaanan Kundal Kunchit Kesa.

Haath Bajra Aur Dhwaja Birajai
Kaandhe Moonj Janeu Saaje
Sankar Suvan Kesri Nandan
Tej Pratap Maha Jag Vandan.

Vidyavaan Guni Ati Chaatur
Ram Kaaj Karibe Ko Aatur
Prabhu Charittra Sunibe Ko Rasiya
Ram Lakhan Sita Man Basiya.

Sukshma Roop Dhari Siyahi Dikhawa
Vikat Roop Dhari Lank Jarawa
Bheem Roop Dhari Asur Sanhare
Ramchandra Ke Kaaj Sanvaare.

Laaye Sajivan Lakhan Jiyaaye
Shri Raghuvir Harashi Ur Laaye
Raghupati Kinhi Bahut Badaai
Tum Mam Priya Bharatahi Sam Bhaai.

Sahas Badan Tumharo Jas Gaavein
Asa kahi Shripati Kanth Lagaavein
Sankaadik Brahmaadi Muneesa
Narad Saarad Sahit Aheesa.

Jam Kuber Digpaal Jahaan Te
Kabhi Kovid Kahin Sake Kahan Te
Tum Upkar Sugrivahi Keenha
Ram Milaaye Rajpad Deenha.

Tumharo Mantra Vibhishan Maana
Lankeshwar Bhaye Sab Jag Jaana
Juug Sahastra Jo Jan Par Bhaanu
Leelyo Taahi Madhur Phal Jaanu.

Ram Duwaare Tum Rakhwaare
Hot Na Aagya Binu Paisaare
Sab Sukh Lahei Tumhari Sarna
Tum Rakshak Kaahu Ko Darnaa.

Aapan Tej Samhaaro Aapei
Teeno Lok Haankte Kaanpei
Bhoot Pishaach Nikat Nahi Aavei
Mahavir Jab Naam Sunavei.

Naasei Rog Hare Sab Peera
Japat Nirantar Hanumat Beera
Sankat Te Hanuman Chhudaavei
Man Kram Vachan Dhyan Jo Laavei.

Sab Par Ram Tapasvi Raja
Tinke Kaaj Sakal Tum Saaja
Aur Manorath Jo Koi Laavei
Soi Amit Jeevan Phal Paave.

Chaaron Jug Partap Tumhara
Hai Parsiddha Jagat Ujiyara
Sadhu Sant Ke Tum Rakhvaare
Asur Nikandan Ram Dulaare.

shta Siddhi Nau Nidhi Ke Data
Asa Bar Deen Janki Mata
Ram Rasayan Tumhare Pasa
Sadaa Raho Raghupati Ke Dasa.

Tumhare Bhajan Ram Ko Paavei
Janam Janam Ke Dukh Bisraavei
Anta Kaaal Raghubar Pur Jaai
Jahan Janm Hari Bhakt Kahaai.

Aur Devta Chitt Na Dharai
Hanumat Sei Sarva Sukh Karai
Sankat Katei Mitei Sab Peera
Jo Sumirei Hanumat Bal beera.

Jai Jai Jai Hanuman Gosai
Kripa Karahu Gurudev Ki Naai
Jo Sat Baar Paath Kar Koi
Chhutahi Bandi Mahasukh Hoi.

Jo Yah Padhe Hanuman Chalisa
Hoye Siddhi Sakhi Gaurisa
Tulsidas Sada Hari Chera
Keejei Nath Hriday Maha Dera.

Keejei Nath Hriday Maha Dera…..

{ DOHA }

pavan tanay sankat haran , mangal moorati roop
raam lakhan seeta sahit , hrday basahu sur bhoop..

Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi – हनुमान चालीसा लिरिक्स इन हिंदी 

{ दोहा }

श्री गुरु चरण सरोज रज , निज मन मुकुर सुधारि।
बरनऊ रघुबर बिमल जसु , जो दायकु फल चारि।।

बुद्धिहीन तनु जानिके , सुमिरौ पवन कुमार।
बल बुद्धि विद्या देहु मोहि , हरहु कलेस बिकार।।

{ चौपाई }

जय हनुमान ज्ञान गुन सागर
जय कपिस तिहुँ लोक उजागर
रामदूत अतुलित बल धामा
अंजनि पुत्र पवनसुत नामा।

hanuman chalisa lyrics

महावीर बिक्रम बजरंगी
कुमति निवार सुमति के संगी
कंचन बरण बिराज सुबेसा
कानन कुंडल कुंचित केसा।

Hanuman Chalisa Lyrics

हाथ बज और ध्वजा बिराजै
कांधे मुंज जनेऊ साजे
संकर सुवन केसरि नंदन
तेज प्रताप महा जग वंदन राम।

hanuman chalisa lyrics in hindi

विद्यावान गुनि अति चातुर
राम काज करिबे को आतुर
प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया
राम लखन सीता मन बसिया।

hanuman chalisa lyrics in bengali

सुक्ष्म रूप धरि सियहि दिखावा
विकट रूप धरि लंक जरावा
भीम रूप धरि असुर संहारे
रामचंद्र के काज संवारे।

hanuman chalisa lyrics in english

लाये सजीवन लखन जियाये
श्री रघुवीर हरषि उर लाये
रघुपति किव्ही बहुत बड़ाई
तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई।

hanuman chalisa lyrics in Gujarati

सहस बदन तुम्हरो जस गावे
अस कहि श्रीपति कंठ लगावै
सनकादिक ब्रह्मादि मुनिसा
नारद सारद सहित अहिसा।

 hanuman chalisa lyrics in kannada

जम कुबेर दिगपाल जहां ते
कवि कोविद कहि सके कहां ते
तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा
राम मिलाये राजपद दीन्हा।

 hanuman chalisa lyrics in malayalam

तुम्हरो मंत्र विभीषण माना
लंकेश्वर भये सब जग जाना
जुग सहस्त्र जो जन पर भानु
लिल्यो ताहि मधुर फल जानु।

 hanuman chalisa lyrics in Oriya
                                  hanuman chalisa lyrics

राम दुवारे तुम रखवारे
होत ना आज्ञा बिनु पैसारे
सब सुख लहै तुम्हारी सरना
तुम रक्षक काहू को डरना।

 hanuman chalisa lyrics in Punjabi

आपन तेज सम्हारो आपै
तीनों लोक हांकते कांपै
भूत पिशाच निकट नहिं आवै
महावीर जब नाम सुनावै।

 hanuman chalisa lyrics in tamil

नासै रोग हरे सब पीरा
जपत निरंतर हनुमत बीरा
संकट ते हनुमान छुड़ावै
मन क्रम वचन ध्यान जो लावै।

 hanuman chalisa lyrics in telugu

सब पर राम तपस्वी राजा
तिनके काज सकल तुम साजा
और मनोरथ जो कोई लावै
सोई अमित जीवन फल पावे।

hanuman chalisa lyrics english me

चारों जुग परताप तुम्हारा
है परसिद्ध जगत उजियारा
साधु संत के तुम रखवारे
असुर निकंदन राम दुलारे।

hanuman chalisa lyrics in hindi me

अष्ट सिद्धि नौ निधि के दाता
अस बर दीन जानकी माता
राम रसायन तुम्हरे पासा
सदा रहो रघुपति के दासा।

 hanuman chalisa lyrics in kannada me

तुम्हरे भजन राम को पावै
जनम जनम के दुःख बिसरावै
अंत काल रघुबर पुर जाई
जहां जन्म हरिभक्त कहाई।

hanuman chalisa lyrics in malayalam me

और देवता चित्त ना धरई
हनुमत सेइ सर्व सुख करई
संकट कटै मिटै सब पीरा
जो सुमिरै हनुमत बल बीरा।

 hanuman chalisa lyrics in Oriya me

जय जय जय हनुमान गोसाई
कृपा करहु गुरुदेव की नाई
जो सत बार पाठ कर कोई
छूटहि बंदी महासुख होई।

 hanuman chalisa lyrics in Punjabi me

जो यह पढ़े हनुमान चालीसा
होय सिद्धि साखी गौरिसा
तुलसीदास सदा हरि चेरा
किजै नाथ हृदय महँ डेरा।

hanuman chalisa lyrics in tamil me

किजै नाथ हृदय महँ डेरा।।।।

 hanuman chalisa lyrics in telugu me
                                   hanuman chalisa lyrics

{ दोहा }

पवन तनय संकट हरन, मंगल मूरति रूप।
राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुर भूप।।

ये भी पढ़े


  1. Phanishwar Nath Renu – फणीश्वर नाथ रेणु जीवन परिचय
  2. Rabindranath Tagore in hindi रबिन्द्रनाथ टैगोर का जीवन परिचय
  3. Harivansh Rai Bachchan हरिवंश राय बच्चन जी का जीवन परिचय
  4. Rahim Das Biography in hindi रहीम दास जी का जीवन परिचय
  5. Tulsidas Biography In Hindi गोस्वामी तुलसीदास का जीवन परिचय
  6. महान बिल गेट्स की जीवनी Bill Gats Biography In Hindi
  7. Mahatma gandhi biography in hindi महात्मा गाँधी की जीवनी
  8. Hazari Prasad Dwivedi – हजारी प्रसाद द्विवेदी का जीवन परिचय


दोस्तों आपको Hanuman Chalisa Lyrics – हनुमान चालीसा लिरिक्स – हनुमान चालीसा के बोल ये पोस्ट कैसी लगी। नीचे Comment box में Comment करके अपने विचार हमसे अवश्य साझा करें। और आपका 1 कमेंट हमें लिखने को  प्रोत्साहित करता और हमारा जोश बढ़ाता है हमें बहुत ख़ुशी होगी।

इस Post को अपने दोस्तों के साथ Share ज़रूर करें। जैसे की Facebook, Twitter, linkedin और Pinterest इत्यादि। अगर आपके पास कोई लेख है तो आप हमें Send कर सकते है।

हमारी Email id: radarhindi.net@gmail.com है। Right Side में जो Bell Show हो रही है। उसे Subscribe कर लें। ताकि आपको समय-समय पर Update मिलता रहे।

Thanks For Reading

2 thoughts on “Hanuman Chalisa Lyrics – हनुमान चालीसा लिरिक्स – हनुमान चालीसा के बोल”

Leave a Comment